Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 13, 2023

Καυτερη φασολαδα με κοκκινη πιπερια τσιλι!

Εικόνα
Λιτή αλλά νόστιμη και πολύ θρεπτική φασολάδα με καυτερή πιπεριά τσίλι! της Ειρήνης Βούλγαρη Κάποτε η φασολάδα εθεωρείτο το εθνικό μας φαγητό... Εδώ και κάποιες δεκαετίες ο μουσακάς της πήρε την θέση! Τα φασόλια είναι πολύ πλούσια σε άμυλο χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη που μας δίνει ενέργεια, σε ίνες που καταπολεμούν την δυσκοιλιότητα, σε φυτικές πρωτείνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β και όχι μόνο. Περιέχουν επίσης πολύτιμα ιχνοστοιχεία όπως κάλιο, μαγνήσιο, φυλλικό οξύ, σίδηρο και ψευδάργυρο καθώς και το πολύτιμο αμινοξύ λυσίνη, το οποίο δεν παράγεται από τον οργανισμό μας αλλά είναι άκρως απαραίτητο για την σύνθεση των πρωτεϊνών του οργανισμού μας. Τα φασόλια μπορούν από θρεπτική άποψη να αντικαταστήσουν το κρέας, το ψάρι και τα γαλακτοκομικά. Επιπλέον, η καθημερινή κατανάλωση φασολιών μειώνει την χοληστερόλη LDL, και βοηθά στην πρόληψη του μεταβολικού συνδρόμου, της ισχαιμίας και του διαβήτη. Δείτε σχετικό link στο τέλος της ανάρτησης. Αυτή η συνταγή μου λοιπόν είναι πολύ υγιεινή επ