Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 18, 2023

Kουνέλι στιφάδο!

Εικόνα
  Η συνταγή μου για το παραδοσιακό μας στιφάδο                                                                          της Ειρήνης Βούλγαρη Το στιφάδο μπορεί να γίνει είτε με λαγό ή κουνέλι, είτε με μοσχάρι και θυμίζει αρκετά το Γαλλικό επίσης παραδοσιακό πιάτο  veau bourguignon . Kαι τα δύο έχουν πλούσια σάλτσα ντομάτας αρωματισμένη με μπαχαρικά και πολλά καραμελωμένα κρεμμύδια. Επίσης βασικό μυστικό για την επιτυχία και των δύο είναι το καλό σωτάρισμα του κρέατος σε πολύ δυνατή φωτιά ώστε να αποκτήσει μια καραμελωμένη κρούστα εξωτερικά που θα κρατήσει τους χυμούς του μέσα όταν στη συνέχεια θα ρίξουμε τα υγρά. Από χημική άποψη κατά το σωτάρισμα αυτό γίνεται η αντίδραση Maillard που προσδίδει και μια γεύση ψητού στο κρέας, εκτός του ότι το θωρακίζει για να μην διαφύγουν οι χυμοί του στο υπόλοι...