Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 12, 2023

σαγανάκι με τυρί φέτα

Εικόνα
              Σαγανάκι με τυρί φέτα       Ειρήνη Βούλγαρη Υλικά: 1 λεπτή φέτα τυρί (φέτα) λίγο κίτρινο καλαμποκάλευρο  ελάχιστο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα λίγο επιπλέον φρέσκο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα ξερή ρίγανη  Σκεύος που θα χρειαστείτε: αντικολλητικό τηγάνι Εκτέλεση: Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει. Βγάζουμε τη φέτα του τυριού από την άλμη και τη πασπαλίζουμε σε όλες τις πλευρές με κίτρινο καλαμποκάλευρο. Όταν κάψει το λάδι βάζουμε τη φέτα που πασπαλίσαμε με καλαμποκάλευρο μέσα προσεκτικά. Περιμένουμε 2 λεπτά περίπου να ροδίσει από την κάτω πλευρά και γυρίζουμε προσεκτικά για να μην χαλάσει η τραγανή κρούστα, για να ροδοψηθεί και από την άλλη πλευρά. Τέλος τοποθετούμε σε ένα πιάτο, ραντίζουμε με φρέσκο παρθένο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε αμέσως με λίγα φρέσκα λαχανικά και φρέσκο ψωμί. περισσότερες συνταγές

Noστιμότατοι ρεβυθοκεφτέδες νηστήσιμοι!

Εικόνα
                                                                                                Ειρήνη Βούλγαρη  Υλικά: (για 20 περίπου ρεβυθοκεφτέδες) 250 gr ρεβύθια (που τα έχετε μουλιάσει σε μία λεκανίτσα με νερό 24 ώρες, αλλάζοντας νερό κάθε 8 ώρες) 1/2 φλυτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο για το μίγμα  μισό λίτρο επιπλέον λάδι για το τηγάνισμα 1 φλυτζάνι τσαγιού φύλλα φρέσκου δυόσμου 1 κεφάλι σκόρδο (καλύτερα εγχώριο) 2 πολύ μεγάλα κρεμμύδια  2 κουταλιές σούπας κοφτές κίμινο αλεύρι (όσο χρειασθεί για να πλάθεται το μίγμα εύκολα. Χρησιμοποιήστε καλύτερα αλεύρι σταρένιο ολικής άλεσης, ή καλαμποκάλευρο κίτρινο, ή αλεύρι σκληρό.) αλάτι (περίπου 1 κουταλιά σούπας κοφτή) φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Σημείωση: Mπορείτε να παραλείψετε ή τον δυόσμο, ή το κίμινο. Επίσης αντί κίμινο και δυόσμο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαϊντανό και κόλιανδρο. Πάντως με φρεσκοτριμμένο μπόλικο κίμινο και μπόλικο κρεμμύδι και σκόρδο γίνονται υπέροχοι!!! Σκεύη & συσκευές που θα χρειασθείτε: λεκανίτσα για το μούλια