Spaghetti al pesto Genovese

 

Η συνταγή μου για σπαγγέτι με pesto βασιλικού!

Η συνταγή μου για σπαγγέτι με πέστο βασιλικού!                                                                                    

                                                                                                                     της Ειρήνης Βούλγαρη


Εξαιρετικά νόστιμη συνταγή! Αλλά καλοκαιρινή περισσότερο, εκτός εάν έχετε φτιάξει από το καλοκαίρι πολλά βαζάκια με πέστο πλατύφυλλου Γενοβέζικου βασιλικού και τα έχετε αποθηκεύσει στην κατάψυξη. Ο βασιλικός αυτός δεν επιβιώνει τον χειμώνα.

Υλικά για το pesto Genovese:

(για 3 μερίδες σπαγγέτο)

  • 100 gr φύλλα βασιλικού πλατύφυλλου (Γενοβέζικου) πλυμμένα και στεγνωμένα πολύ καλά
  • 5 σκελίδες σκόρδο μέτριες (καλύτερα εγχώριου σκόρδου) καθαρισμένες
  •  κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένο πεκορίνο ρομάνο (εάν δεν βρείτε Ιταλικό υπάρχει πολύ καλό ηπειρώτικο τυρί πεκορίνο).
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού παρθένο ελαιόλαδο

Παρασκευή του pesto Genovese:

  1. Βάζουμε στο blender τα φύλλα του βασιλικού, το σκόρδο και το κουκουνάρι και τα αναμιγνύουμε καλά. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μεγάλο μπωλ.
  2. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο μπωλ και αναμιγνύουμε με ένα κουτάλι. 
  3. Τέλος ρίχνουμε  στο μπωλ τα τριμμένα τυριά και αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί πάρα πολύ καλά με κουτάλι, έως ότου το μίγμα αποκτήσει ομοιογένεια. 
  4. Το pesto είναι έτοιμο για χρήση. 
Σημείωση: Eάν δεν υπάρχει blender, ή έχουμε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, μπορούμε να φτιάξουμε το pesto σε γουδί χτυπώντας τα υλικά με γουδοχέρι, αφού πρώτα τα ψιλοκόψουμε.


Υλικά για το spaghetti:

  •  300 gr spaghetti 
  •  αλάτι

Παρασκευή του spaghetti:

  1. Bράζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό την ποσότητα σπαγγέτι που θέλουμε al dente. 
  2. Όταν γίνει και το σουρώσουμε κρατάμε 1 φλυτζάνι τσαγιού  από το καυτό νερό όπου έβρασε.
  3. Ρίχνουμε το pesto στην άδεια κατσαρόλα και βάζουμε πάλι το στραγγισμένο σπαγγέτι μέσα. Προσθέτουμε και το φλυτζάνι με το καυτό νερό που είχαμε φυλάξει. Αναμιγνύουμε καλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα  και περιμένουμε 3 λεπτά προτού σερβίρουμε, ώστε να απορροφηθεί το νερό και να απλωθούν τα αιθέρια έλαια του βασιλικού και του κουκουναριού και οι πικάντικες γεύσεις των δύο τυριών στα ζυμαρικά.
  4. Σερβίρουμε αμέσως μετά, διακοσμώντας κάθε πιάτο με μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού και μισή ντοματούλα κομμένη σε λεπτά φετάκια.

My recipe for spaghetti al pesto Genovese in my English blog "rusticooking"!

                                                                                                                 περισσότερες συνταγές

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ

Cupcakes βανίλιας!!!

THΓΑΝΙΤΕΣ