ΠΕΝΤΕΝΟΣΤΙΜΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ "MANTIS" (ΚΑΝΙΟΚΙΕΣ)


Η συνταγή μου για πεντενόστιμη μακαρονάδα με γαρίδες "mantis".

Η συνταγή μου για πεντενόστιμη μακαρονάδα 

με γαρίδες "mantis"

Σήμερα το πρωί πήγα στον ψαρά να βρω αθερίνες, αλλά βρήκα υπέροχες φρέσκες κανιόκιες. Οπότε τις έφτιαξα μακαρονάδα. Έγινε ένα πιάτο με απίστευτη νοστιμιά!!! Σας δίνω λοιπόν την συνταγή. H ίδια ακριβώς συνταγή μπορεί να γίνει και με γαρίδες.

Υλικά:

( για 3 μερίδες)
  • 500 gr φρέσκες κανιόκιες (γαρίδες "mantis")
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 μικροσκοπικές πιπεριές τσίλι ή 2 μικρά κομματάκια από μία μεγάλη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 300 gr σπαγγέτι
  • 2 ώριμες μεγάλες ντομάτες ή περισσότερες ώριμες μικρότερες
  • λίγο φρέσκο μαϊντανό
  • αλάτι

Προετοιμασία:


1. Ξεπλύνετε τις κανιόκιες καλά με κρύο νερό και στραγγίξτε τες σε σουρωτήρι. 
2. Πάρτε μία-μία με τη σειρά με το αριστερό σας χέρι και καμπυλώστε την ράχη της. Με ένα κοφτερό ψαλίδι αρχίζοντας από την ουρά της και τελειώνοντας  κοντά στο κεφάλι (στην δεύτερη εσοχή που έχει ανοίξει) κόβετε το κέλυφος κατά μήκος της ράχης της. Ανοίγετε ελαφρά και αφαιρείτε το χρωματιστό ιστό και τον πετάτε.  
3. Καθαρίστε 2 σκελίδες σκόρδο και κόψτε τις σε λεπτά φετάκια.
1. Πλύνετε, στεγνώστε και κόψτε τις ντομάτες σε μεγάλα κομματάκια.
2. Πλύνετε, στεγνώστε και ψιλοκόψτε λίγο φρέσκο μαϊντανό για το μαγείρεμα και λίγο ακόμα για το γαρνίρισμα των πιάτων.

Παρασκευή:

1. Bάλτε το μισό λάδι σε μεγάλο τηγάνι να κάψει καλά. Προσθέστε τη μισή ποσότητα σκόρδου και τη μισή ποσότητα τσίλι, ανακατέψτε με ξύλινη σπάτουλα και αμέσως προσθέστε τις μισές κανιόκιες.
Αφήστε τις να τηγανιστούν μόνο για ένα λεπτό από τη μία πλευρά και μετά γυρίστε τις με λαβίδα για να τηγανιστούν άλλο ένα λεπτό μόνο από την άλλη πλευρά. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, βγάζετε με λαβίδα τις κανιόκιες και τις τοποθετείτε σε πιατέλα και τις περιχύνετε με όλο το περιεχόμενο του τηγανιού.
2. Βάλτε το υπόλοιπο λάδι στο ίδιο τηγάνι να κάψει καλά. Προσθέστε το υπόλοιπο σκόρδο και τσίλι και τις υπόλοιπες κανιόκιες. Τις τηγανίζετε 1 λεπτό από κάθε πλευρά όπως τις προηγούμενες. 
3. Ρίξτε τα κομματάκια ντομάτας στο τηγάνι και αλατίστε. Με λαβίδα ξανατοποθετείστε και τις κανιόκιες από την πιατέλα και αλατίστε και αυτές. Ρίξτε και το μισό ψιλοκομμένο μαϊντανό. Προσθέστε ένα καυτό ποτήρι νερό και δυναμώστε τη φωτιά. Καλύψτε το τηγάνι με το καπάκι του. Αφήστε τις κανιόκιες να βράσουν για 5 λεπτά. Μετά απομακρύνετε το τηγάνι από την φωτιά και αφαιρέστε τις κανιόκιες από το τηγάνι με λαβίδα. Τοποθετείστε τις στην πιατέλα. 
4. Σε κατσαρόλα βάζετε αρκετό νερό και λίγο αλάτι σε δυνατή φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει, ρίξτε το σπαγγέτι. Μισοβράστε το. 
5. Απομακρύνετε από τη φωτιά την κατσαρόλα και τοποθετείστε το τηγάνι με το ζωμό από τις κανιόκιες και τις ντομάτες και δυναμώνετε τη φωτιά. Ο ζωμός περιέχει αρκετό νερό. Με λαβίδα πιάνετε το μισοβρασμένο σπαγγέτι και το ρίχνετε όλο στο τηγάνι. Καλύπτετε με το καπάκι και ελέγχετε κάθε λίγο ώστε το σπαγγέτι να απορροφήσει όλο τον ζωμό και να γίνει al dente. Eάν είναι ακόμα σκληρό προσθέστε λίγο από το νερό της κατσαρόλας όπου έβρασε αρχικά.  
6. Όταν το σπαγγέτι είναι έτοιμο, σερβίρουμε στα πιάτα και τοποθετούμε μερικές κανιόκιες επάνω. Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό. Σερβίρουμε ζεστό! 

Καλή επιτυχία! 

Eιρήνη Βούλγαρη

Ακολουθείστε με στο facebook! 





My recipe for delicious spaghetti with mantis shrimps in my English blog "rusticooking"!


                                                                                                           περισσότερες συνταγές

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ

Cupcakes βανίλιας!!!

THΓΑΝΙΤΕΣ