Koτόπουλο στα κάρβουνα! Καλές Απόκριες!

 





Κοτόπουλο στη σχάρα

                                                                                                                        Ειρήνη Βούλγαρη

Απόκριες σήμερα! Το πατροπαράδοτο έθιμο επιβάλλει κρεοφαγία για σήμερα ενώ για την εβδομάδα που αρχίζει από αύριο Δευτέρα, την εβδομάδα της Τυρινής, κατανάλωση τυροκομικών και αυγών. 

Σήμερα λοιπόν έψησα ένα κοτόπουλο στη σχάρα. Αποβραδύς το καθάρισα, πέταξα τα περιττά λίπη, το έκοψα σε λεπτά κομμάτια, το μαρινάρισα και το έβαλα στη συντήρηση στο ψυγείο. Σήμερα το πρωί το έβγαλα από το ψυγείο για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το έψησα στα κάρβουνα έως ότου η θερμοκρασία του όταν έβαλα την ακίδα του θερμομέτρου μέσα στο κρέας να δείχνει 70 βαθμούς Κελσίου. Έτσι το κρέας είναι λευκό και ζουμερό! Εάν το ψήσετε περισσότερο θα σκληρύνει το κρέας και δεν θα είναι εύγευστο. Πριν το σερβίρω το ράντισα με περίπου τη μισή μαρινάδα. Το συνόδευσα με μια δροσερή σαλάτα με λάχανο και ντομάτα.

Για την μαρινάδα έβαλα τα παρακάτω υλικά στο blender:
(Φύλαξα σχεδόν τη μισή μαρινάδα για να περιχύσω το ψημένο κοτόπουλο πριν το σερβίρισμα και για  να βάλω και λίγη σε ένα φλυτζανάκι για όποιον θέλει περισσότερη). 

1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 
1 φλυτζανάκι καφέ φρέσκο χυμό λεμονιού 
1 κουταλιά σούπας κοφτή αλάτι 
λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 
1 κουταλιά της σούπας κοφτή ρίγανη 
1 κουταλιά της σούπας κοφτή δεντρολίβανο
4 σκελίδες σκόρδο

 περισσότερες συνταγές



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ

Cupcakes βανίλιας!!!

THΓΑΝΙΤΕΣ