Cupcakes βανίλιας!!!


 Cupcakes βανίλιας

                                                                                                               Ειρήνη Βούλγαρη
Υλικά:

(για 15 cupcakes)

  • 3/4 φλυτζανιού τσαγιού ηλιέλαιο
  • 3 αυγά
  • 2,5 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι φαρίνα για κέϊκ που φουσκώνει μόνο του
  • μισό κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι ψιλό
  • 1 και 3/4 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλυτζάνι παραδοσιακό ξυνό γιαούρτι διαλυμένο σε 1/2 φλυτζάνι χλιαρό νερό
Προσοχή: Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου

Σκεύη που θα χρειαστείτε:
  1. ταψί  με θήκες για cupcakes, ή μεμονωμένες φορμίτσες
  2. χάρτινες θήκες για cupcakes
  3. ένα μεγάλο μπωλ για το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και τα αυγά 
  4. ένα μικρό μπωλ για το αλεύρι
  5. σύρμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 160 βαθμούς Kελσίου στον αέρα, ή στους 180 στις αντιστάσεις.
Βάλτε χαρτάκια στις φορμίτσες.
Ανακατέψτε στο μικρό μπωλ το αλεύρι και το αλάτι.
Στο μεγάλο μπωλ χτυπείστε τα αυγά καλά, προσθέστε τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και την βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα έως ότου έχετε ένα ομοιογενές μίγμα. 
Διαλύστε το γιαούρτι με το νερό. 
Ρίξτε εναλλάξ λίγο αλεύρι και λίγο αραιωμένο γιαούρτι στο μεγάλο μπωλ με τα υπόλοιπα υλικά ενώ χτυπάτε συνεχώς με σύρμα ζαχαροπλαστικής ή με mixer, έως ότου ρίξετε όλο το αλεύρι και όλο το αραιωμένο γιαούρτι. Συνεχίστε το χτύπημα έως ότου έχετε έναν ομοιογενή χυλό.
Αδειάστε τον χυλό στα φορμάκια μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση, για να μην ξεχυλίσει ο χυλός όταν φουσκώσει. 
Ψήστε τα cupcakes για περίπου 20 λεπτά στους 150 βαθμούς Κελσίου, έως ότου φουσκώσουν και ροδίσουν και η οδοντογλυφίδα που θα τα τρυπήσετε βγαίνει καθαρή. 
Αφήστε τα να κρυώσουν και μετά γαρνίρετέ τα όπως προτιμάτε!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ

THΓΑΝΙΤΕΣ