Οladi: Τα Ρωσικά pancakes!

 

Oladi: Tα Ρωσικά pancakes!

της Ειρήνης Βούλγαρη

υλικά:

  • 1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ξυνόγαλο
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • λίγο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 1 μεγάλο αυγό ή 2 μικρά αυγά
  • 1,5 κουταλιά σούπας κοφτή ζάχαρη
  • ελάχιστο αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
σκεύη:
  1. Προαιρετικά: τσέρκι σιλικόνης για pancakes (Eάν θέλετε τα oladi να γίνουν παχιά και στρογγυλά όπως τα δικά μου θα χρειαστείτε ένα τσέρκι σιλικόνης το οποίο να χωρά στη βάση του αντικολλητικού σας τηγανιού.)
  2. 1 μικρό μπωλ για τα αυγά
  3. 1 μεγάλο μπωλ για τα στερεά υλικά
  4. αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι
  5. Μικρό κόσκινο ή σουρωτηράκι
  6. Πινέλο

εκτέλεση:

  1. Mετρείστε τα υλικά σας όλα. Κοσκινείστε το αλεύρι στο μεγάλο μπωλ. Προσθέστε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατέψτε  πολύ καλά με κουτάλι.
  2. Σε ένα μικρό μπωλ χτυπείστε το αυγό πολύ καλά. Προσθέστε τη βανίλια και εξακολουθείστε το χτύπημα.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι απλώστε με πινέλο ελάχιστο ηλιέλαιο παντού και βάλτε το στην εστία να κάψει. Εάν χρησιμοποιήσετε φόρμα σιλικόνης για pancakes, προσαρμόστε την στη βάση του τηγανιού.
  4. Λυώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και προσθέστε το ξυνόγαλα.
  5. Ρίξτε τα υγρά υλικά στο μπωλ με τα στερεά υλικά και αναμίξτε τα όλα με πηρούνι ή σύρμα ζαχαροπλαστικής έως ότου γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Μην συνεχίσετε την ανάμιξη.
  6. Όταν κάψει το λάδι στο τηγάνι ρίξτε τον χυλό με κουτάλι σε κάθε θήκη της φόρμας, ή δύο κουταλιές της σούπας για κάθε oladi απευθείας στο τηγάνι. Χαμηλώστε αμέσως την ένταση στο λίγο και καλύψτε το τηγάνι με το καπάκι. 
  7. Όταν ροδοψηθούν από την κάτω πλευρά γυρίστε τα να ψηθούν και από την άλλη. Να κλείνετε το τηγάνι με το καπάκι ώστε να ψήνονται καλύτερα.
  8. Σερβίρετέ τα ζεστά με ό,τι συνοδευτικό προτιμάτε! Εγώ τα συνόδευσα με φυσικό, ντόπιο γιαούρτι και χειροποίητο γλυκό του κουταλιού βύσσινο. Είναι απολαυστικά!!!
Καλή επιτυχία!

Όλα τα υλικά σας (εκτός από το λυωμένο βούτυρο) πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ

Cupcakes βανίλιας!!!

THΓΑΝΙΤΕΣ